Yurt :3

    Ehe.. Şimdi üniversiteye yeni başlayanlar olacak yurt hayatı nedir, nasıldır merak ederler. Ben bayağı merak ediyordum ne yapacağım bin türlü insan var nasıl anlaşacağım diye. Yurda ilk gidişimde yalnız gittim bide sonra oturup zırladım. Evet yaptım. İlk giderken cidden korkuyor insan ama sonra eğlenceli bişey olduğunu anlıyorsanız. tabi benim kadar şanslıysanız iyi oda arkadaşlarınız varsa. Efenim ben devlet yurdunda 6 kişilik odada kalıyorum. ve kaldığım kişinin 5iylede çok iyi anlaştım 1 sene boyunca, birbirimizi idare etmeyi bildik. Evet sevdim hepsini iyi insanlar ve onlardan ayrılıp eve gelince biraz burukluk oldu ^-^ Ama insanın kendi evi, tek kişilik odası bi başka oluyor yahu...
    Bizim yurt Zonguldaktaki devlet yurtlarından farklı biyerde. A, B, C blokları kampüsün içinde D blok yani benim kaldığım yurt Site diye biyerde. Okula yürüyerek gidiyorum fakat merdiven çıkıp iniyorum sabah akşam, kısa da olsa bi mesafe var arada. Bazen bu sıkıntı oluyor onun dışında bizim yurt diğer bloklardan daha rahat çünkü kantine, internet kafeye, yemek hane odaların bulunduğu yerde yani gecenin ikisinde karnın acıktıysa gidip yumurta kırıp yiyebiliyosun ya da kantinden abur cubur alabiliyosun ama diğer bloklarda yemek hane falan farklı bi binada yani mis gibi pijama terliklerinle kantine gidemiyorsun. Birde 11 den sonra Sosyal Tesisler denen yere gidemiyorsun. O yüzden bizim yurt daha iyi şuanlık. Ama bizim yurt şuan tadilatta eğer 3 aylık tatilde tadilat bitmezse bizde kampüsün içindeki yurtlara geçeceğiz ama sanırım oda arkadaşlarım değişecek bu kötü işte... Seneye nerde kalacağım belli değil yani hayırlısı artıkın :3
Bide yaz okuluna kalırsam yarı özelde kalacağım. okula başlarken yarı özel diye bi yurdun varlığından haberdar değildim. 3 kişilik kocaman odalarda kalabilirdim bende. Ama yaz okuluna gidersem o hissi tadacağım.
    Son olarak devlet yurdu candır. 3 ayda 315 tl veriyosun para sıkıntısı yok yani. Özel yurtlara ayda 400 tl vermek çok gereksiz bi harcama. Devlet yurdu çıktıysa orda kalmak en avantajlısıdır şımarıklığın gereği yok :3 Ama çıkmayan şansız arkadaşlarımın özel yurtlara yada apartlara ayda 400-500 tl vermelerine cidden üzülüyorum. 
    2 hafta sonrada LYSler var girecek herkese şimdiden başarılar umarım biyere yerleşip kurtulurlar (inanmayın üniversite de kurtulmuyosunuz baya zor dersler ama yinede iyidir)

2 yorum:

Ultimatesol dedi ki...

geçen hafta 1 gunlugune kocaeline gittim kayıt için. masallah cık cık bitmiyo kampusunuzun yolu :). universitede cok acayip. bulunan her tumsege yada cukura bina dikmisler fakulte diye. herhangi bir fakultenin giris kapısını bulmak icin canımı veriyodum nerdeyse.(ahh nerde bizim hacettepe/ankara uni nerde kocaeli) sehirde keza aynı gibi. tepelere yamaclara siteler/apartmanlar insa edilmis (ben sehri gormedim tabiki. otogardan kampuse ordan tekrar otogara) hehe pismaniye bile almadan evciezime geri dondum gunubirlik.

simdi eylulun 3 unde bir daha gidicem. ankara-kocaeli arası 3 saat olmasına ragmen masallah otobusculer soyuyo..30 tl ne lan =D

michiru dedi ki...

ouch~ aylar öncesi gelen yorum, ve benim bunu şimdi görüyor olmam ^^" Kocaeli üniversitesi tepede ayrıca kışın orası buz gibi oluyor, ablamdan biliyorum. Ama onun dışında izmit iyidir iyi seversin :)

Yorum Gönder