Neden

"Sevgi ne kaybedilir ne de bulunur. Sen sevgi olduğunda sevgi olur. Sakın nasıl diye sorma. Nasıl sevileceğini sana kimse anlatamaz, dinler dahi anlatamadı. Onu da ticari hayatımızda yer alan büyük şirketler haline getirdik. Bir ggün gelirde hiç bir şey beklemeden içinde bir enerji, bir ateş ve yangın hissedersen, söyleyecek tek bir kelime bile bulamazsan işte bu sevgidir. O anda kal. Artık sen sevgi olmuşsundurç Aramazsın sevecek birşey çünkü herşey sevgi olmuştur. Çıkaramazsın günahlarını bile onlarda sevgidir. Şeytanın bile melek olduğunu, senin bir parçan olduğunu hissettiğinde yazacak, anlatacak bir kelime bulamazsın, ne güzel bir anda olmak, bu huşuya varmak, ah kalbim"

"Unutmak varlığın içindeki parçalanmanın verdiği yok etme olgusudur. Unutulanı hatırlamaya çalışma bu negatiflik hali. Sakin ve sessiz kal, bil ki varlıkla yeniden buluşacaksın. O zaman tamsın, herşey olduğu yerde, ne kaybettin ne de buldun"


"Kendimizde bulamadığımızı dışarda arayarak sadece hayata makyaj yaparız. Makyaj ilk yağmurda yani ilk ağladığımızda akar ve bizi olduğumuzdan daha çirkin yapar. Ya ağlamayı bırakmalıyız ya da makyaj yapmayı"

"Kendi halinde mutlu olamayanı dışarıdaki hangi yansıması mutlu edebilir"

Bu yazılar benim okuduğum kitaptan alıntılar. Pek beğendim paylaşmak istedim ^^
Sinan Ergin - Neden
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=465436

0 yorum:

Yorum Gönder